Du skal på skiferie! Det hele er klar til den bedste ferie i lang tid. Det eneste der mangler, er bare lige, hvordan du skal få skiene med. En tagboks ville være en oplagt løsning.

Ligemeget hvad du skal bruge en tagboks til eller om du vælger at booke den lige her på siden eller hos en anden forhandler, er det en god ide at have styr på disse ting inden du trykker book.

1. Bilens størrelse

Størrelsen på din bil har selvfølgelig indflydelse på, hvor stor en tagboks, du skal vælge. Der er ikke nogen faste regler for, hvor stor en boks du må bruge til hvilken bil. Men brug din sunde fornuft – du skal selvfølgelig ikke montere en XL boks på en mikrobil. Men ring til os, hvis du bliver i tvivl. Vi hjælper gerne!

2. Montering

Dette punkt er faktisk ikke vigtigt i forhold til valg af tagboks, men er afgørende for hvilke tagbøjler, du skal bestille sammen med.
For at vælge tagbøjler, skal du vide hvilken slags monteringsmuligheder din bil har. Der er 4 hovedtyper tagbøjler, som svarer til de forskellige monteringer:
– Almindelig ræling
– Integreret ræling
– Fix point
– Glat/normalt tag

Hvis du er i tvivl om, hvilken type din bil er, så kan du tjekke ThuleFit Guide. Her kan finde de ønskede informationer ved at indtaste din bils mærke, model og årgang.

3. Formål

Hvad skal du bruge tagboksen til?
Når du går i gang med at undersøge mulighederne for at leje en tagboks, har du selvfølgelig allerede gjort dig nogle tanker om, hvad du skal bruge den til. Skal du på skiferie og har brug for at transportere ski, skal du selvfølgelig vælge en boks af en vis længde. Har du derimod blot brug for ekstra plads til almen bagage, er rummålet vigtigere for dig end længden.

4. Tagboksens maksbelastning

Inden du bestemme dig for en bokstype, skal du også være opmærksom på, hvor meget den pågældende boks maks må laste.
Vores to største modeller må hver laste 75 kg, de mindre modeller kan hver laste maks 50 kg.

5. Totalvægt

Den sidste ting, vi anbefaler du har tjekket inden lejer og i dette tilfælde, endnu vigtigere, inden du pakker, er hvor meget din bil må laste på taget.
Dette dobbelttjekker vi dog for dig, i forbindelse med bookingen. Er der fare for, at du går over maks vægt, giver vi dig besked.

Selvom det måske kan virke omstændigt, at vælge tagboks, så er det svært at gå helt galt i byen. Derfor kan du roligt gå i gang. Og er der noget, du er i tvivl om i processen, står vi klar til at hjælpe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *