Du skal på skiferie! Det hele er klar til den bedste ferie i lang tid. Det eneste der mangler, er bare lige, hvordan du skal få skiene med. En tagboks ville være en oplagt løsning.

Ligemeget hvad du skal bruge en tagboks til eller om du vælger at booke den lige her på siden eller hos en anden forhandler, er det en god ide at have styr på disse ting inden du trykker book.

1. Bilens størrelse

Størrelsen på din bil har selvfølgelig indflydelse på, hvor stor en tagboks, du skal vælge. Der er ikke nogen faste regler for, hvor stor en boks du må bruge til hvilken bil. Men brug din sunde fornuft – du skal selvfølgelig ikke montere en XL boks på en mikrobil. Men ring til os, hvis du bliver i tvivl. Vi hjælper gerne!

2. Montering

Dette punkt er faktisk ikke vigtigt i forhold til valg af tagboks, men er afgørende for hvilke tagbøjler, du skal bestille sammen med.
For at vælge tagbøjler, skal du vide hvilken slags monteringsmuligheder din bil har. Der er 4 hovedtyper tagbøjler, som svarer til de forskellige monteringer:
– Almindelig ræling
– Integreret ræling
– Fix point
– Glat/normalt tag

Hvis du er i tvivl om, hvilken type din bil er, så kan du tjekke ThuleFit Guide. Her kan finde de ønskede informationer ved at indtaste din bils mærke, model og årgang.

3. Formål

Hvad skal du bruge tagboksen til?
Når du går i gang med at undersøge mulighederne for at leje en tagboks, har du selvfølgelig allerede gjort dig nogle tanker om, hvad du skal bruge den til. Skal du på skiferie og har brug for at transportere ski, skal du selvfølgelig vælge en boks af en vis længde. Har du derimod blot brug for ekstra plads til almen bagage, er rummålet vigtigere for dig end længden.

4. Tagboksens maksbelastning

Inden du bestemme dig for en bokstype, skal du også være opmærksom på, hvor meget den pågældende boks maks må laste.
Vores to største modeller må hver laste 75 kg, de mindre modeller kan hver laste maks 50 kg.

5. Totalvægt

Den sidste ting, vi anbefaler du har tjekket inden lejer og i dette tilfælde, endnu vigtigere, inden du pakker, er hvor meget din bil må laste på taget.
Dette dobbelttjekker vi dog for dig, i forbindelse med bookingen. Er der fare for, at du går over maks vægt, giver vi dig besked.

Selvom det måske kan virke omstændigt, at vælge tagboks, så er det svært at gå helt galt i byen. Derfor kan du roligt gå i gang. Og er der noget, du er i tvivl om i processen, står vi klar til at hjælpe.

18 reaktioner

  1. ElitePipe Plastic Factory – Your Reliable Piping Solutions Provider in Iraq! 🏭🇮🇶 👉 Are you in need of high-quality plastic piping products? Look no further! Elite Pipe Plastic Factory is your trusted partner, offering a comprehensive range of piping solutions to meet your diverse needs. 🔸 HDPE Pipes: Our High-Density Polyethylene (HDPE) pipes are engineered to deliver outstanding performance in water supply, irrigation, and industrial applications. With their exceptional durability, flexibility, and resistance to corrosion, they are the ideal choice for your projects. 🔸 UPVC Pipes: Unplasticized Polyvinyl Chloride (UPVC) pipes from Elite Pipe Plastic Factory are designed for efficient sewerage, drainage, and plumbing systems. These pipes provide excellent chemical resistance and long-term reliability. 🔸 LDPE Pipes: Looking for reliable pipes for your agricultural needs? Our Low-Density Polyethylene (LDPE) pipes are perfect for drip irrigation and other agricultural applications. They ensure optimal water distribution and promote sustainable farming practices. 🔸 Butt Welding Machines: We offer top-of-the-line Butt Welding Machines that guarantee precise and efficient joining of plastic pipes. These machines are designed to deliver strong and durable welds, ensuring a leak-free piping system. 🔸 Electrofusion Welding EF Machines: Our Electrofusion Welding EF Machines enable seamless joining of pipes and fittings through advanced electrofusion technology. Experience the convenience and reliability of our welding solutions. 🔸 Fittings and Electrofusion Fittings: Elite Pipe Plastic Factory provides a comprehensive range of fittings, including electrofusion fittings, to complement our piping systems. These fittings ensure secure connections and efficient flow management. 🔸 Agriculture Pipes: Catering to the agricultural sector, we offer premium-quality pipes specifically designed for irrigation and other farming applications. Experience enhanced water distribution and optimize your crop yield. 🔸 HDPE Cables: Our HDPE cables are engineered to protect and insulate electrical cables, ensuring safety and durability in various installations. Trust our high-quality HDPE cables for your electrical projects. 🔸 GRP Pipes: Elite Pipe Plastic Factory specializes in Glass Reinforced Plastic (GRP) pipes known for their exceptional strength, corrosion resistance, and long lifespan. Experience reliable performance even in challenging environments. 🔸 Sprinkler Pipes: Enhance your irrigation systems with our reliable sprinkler pipes. These pipes ensure precise water distribution, promoting efficient and water-conserving irrigation practices. 🔸 Valves: We offer a wide range of valves suitable for different piping systems. From ball valves to gate valves, our products are designed for durability, easy operation, and efficient flow control. 🏆 At Elite Pipe Plastic Factory, we are committed to delivering the highest quality products that meet international standards. Our state-of-the-art manufacturing facility and dedicated team ensure exceptional craftsmanship and customer satisfaction. 🌐 Contact us today and discover how Elite Pipe Plastic Factory can fulfill your plastic piping needs in Iraq. Let us be your reliable partner for a successful and efficient project! 💪💧🌱

  2. This is really interesting, You’re a very skilled blogger. I’ve joined your feed and look forward to seeking more of your magnificent post. Also, I’ve shared your site in my social networks!

  3. I’m really loving the theme/design of your site. Do you ever run into any web
    browser compatibility problems? A number of my blog visitors have
    complained about my blog not operating correctly in Explorer but looks great in Opera.
    Do you have any solutions to help fix this problem?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *